Arbejdsskader – kend din rettigheder

Alle mennesker, uanset hvilket arbejde de har, kan komme ud for en arbejdsskade. En arbejdsskade vil sige, at du er kommet til skade, mens du har været på arbejde. En arbejdsskade kan have store konsekvenser for dit fremtidige helbred og hermed din fremtidige karrierer. I tilfælde af at ulykken er ude, er det derfor vigtigt, at man er klar over, hvilke rettigheder man har.

Selvom de fleste forbinder arbejdsskader med håndværksmæssige erhverv, så er det vigtigt at huske, at selvom man eksempelvis har et stillesiddende kontorjob, kan man stadig komme ud for arbejdsskade. Man kan eksempelvis være så uheldig, at man glider, fordi gulvet er vådt.  I de fleste tilfælde vil det enten være din arbejdsgiver eller din læge, som anmelder din arbejdsskade. Dog kan det under særlige omstændigheder også være dig selv, som må lave indberetningen. Det kan eksempelvis være, hvis din arbejdsgiver ikke selv ønsker at gøre det, eller hvis den pågældende virksomhed, ikke længere eksisterer eksempelvis ved konkurs.

Vurderes din skade som værende en arbejdsskade, vil du være berettiget til at få det, der kaldes for en arbejdsskadeerstatning. En erstatning kan eksempelvis være, at man får dækket sine udgifter til medicin eller behandlinger, eller at man får en godtgørelse, hvis arbejdsskaden vil give en varige mén.

arbejdsskade - arbejdsskadeforsikring

Før man kan få en arbejdsskadeerstatning er det dog altid nødvendigt, at fagfolk går ind og lave en konkret vurdering af, hvorvidt der rent faktisk er tale om en arbejdsskade. For at der er tale om en arbejdsskade, er det blandt andet et krav, at skaden skal være påført, mens man udførte sit arbejde, og at skade netop er opstået på grund af det pågældende arbejde eller grundet de pågældende omstændigheder.

De fleste mennesker er ikke bekendt med den danske lovgivning, hvorfor lovgivningen kan forekomme som en forvirrende jungle. Mener man, at man har krav på en arbejdsskadeerstatning, kan det derfor være en god idé at søge professionel råd og vejledning fra et firma, som har professionel erfaring inden for området. En populær dansk rådgivningsvirksomhed er LJ-rådgivning, som netop har mange års erfaring inden for branchen. LJ-rådgivning vil eksempelvis kunne vurdere og rådgive dig i forbindelse med din arbejdsskade. Det kan eksempelvis dreje sig om en vurdering af skadens helbredsmæssige følger. Ved at søge professionel hjælp, kan du således være sikker på, at du får den erstatning, som er berettiget til.

Ønsker du at vide mere om arbejdsskader og dine rettigheder, kan du altid besøge Arbejdsstyrelsen hjemmeside, hvor der står alt, hvad du har behov for at vide.

 

LJ-raadgivning ApS
Søgade 20
4180 Sorø
Telefonnummer: 26 27 83 50

 

Leave a Reply