Er kiropraktik farligt?

Intet i livet er ufarligt – Vi lever i et risikosamfund, hvor vi konstant sætter vores lid til eksperter såsom læger og kiropraktorer, i håbet om at de ved hvad de gør. En vigtig ingrediens i et godt kiropraktorbesøg er derfor tillid, meddeler den erfarne kiropraktor på Frederiksberg. Som patient er det af allerstørste vigtighed, at man har tillid til, og stoler på, at kiropraktoren fjerner, og ikke påfører, smerte i bevægeapparatet.

muskelspændinger

Minimale bivirkninger
Ved alle behandlinger er der, i større eller mindre grad, risiko for visse bivirkninger, og dette gælder selvfølgelig også for kiropraktik. Det gode ved denne form for behandling er dog, at stort set alle bivirkninger er til minimal gene for patienten. Forskning har nemlig vist, at de mest udbredte bivirkninger er træthed og ømhed i kroppen, men dette må jo anses for at være en meget lille pris at betale for alle de positive effekter, der opnås med kiropraktik. At blive behandlet med kiropraktik er mere effektivt, og har langt færre alvorlige bivirkninger, end fx at tage smertestillende medicin.

Myter om kiropraktik:
Kiropraktikfaget er omgivet af et utal af myter, bl.a. at man risikerer at få løse led og slidgigt, og at det er farligt for hypermobile mennesker at få kiropraktiske behandlinger. Alle disse myter er dog beviseligt usande, og man kan roligt gå til kiropraktoren selvom man er hypermobil, har knogleskørhed eller andre lignende sygdomme. Mange er desuden dødsens bange for kiropraktik, idet de opfatter den høje knæk-lyd som fremkommer ved manipulation som et negativt tegn, men der er i virkeligheden blot tale om luftbobler der eksploderer, og den høje lyd er faktisk et tegn på, at manipulationen er lykkedes.

Er kiropraktik for alle?
Kiropraktik er en universel behandlingsform, der kan benyttes på alle – uanset alder. Både spædbørn og oldinge kan have glæde af kiropraktik, men selvfølgelig er der forskel på hvordan man behandler folk i de forskellige stadier af deres liv. Hvor man ved behandling af en stor, voksen mand skal bruge mange kræfter for at udbedre skader, er der med et spædbarn kun brug for blide, gymnastik-agtige øvelser.

Behandling uden henvisning
Kiropraktik er altså, i princippet, en behandlingsform for alle, og dette understøttes endvidere af det faktum, at du så let som ingenting kan bestille tid hos en kiropraktor efter eget valg. Der kræves ingen henvisning fra egen læge, og du kan endda få støtte fra staten til dine behandlinger, så der er ingen grund til at gå rundt med smerter længere end højst nødvendigt!

Kiro-fys.dk
Godthåbsvej 129
2000 Frederiksberg
Tlf. 38108190

Leave a Reply