Hvad laver en glarmester?

Glarmester

En glarmester er en, som arbejder med glas. Glas er et materiale der kan støbes og formes, men en glarmester er sjældent også glaspuster, som kan lave vaser, drikkeglas og kander. En glarmester kan derimod skære, tilpasse og generelt lave større ting i glas, såsom glaspaneler til husets facade, eller glashylder til stuen. Lidt simplificeret kan man sige, at det er en glarmester du skal have fat i, hvis du vil have lavet et produkt, der består af en eller flere glasplader. Vi vil her, i samarbejde med Glarmestervad, som er glarmester i Hellerup, gå igennem nogle af de mange fantastiske ting, en glarmester kan hjælpe dig med at få lavet til dit hjem.

Glasdøre, -glastag og vinduer

Hvis du bygger nyt, eller bare skal have skiftet døre eller vinduer, kan det være en rigtig god idé at få hjælp fra en glarmester. Denne kan give dig præcis det mål du skal bruge. Det er altid praktisk at kunne få lavet ting på mål, frem for at skulle købe standardstørrelser fra en butik. I EU er der standarder for, hvor store vinduer og døre skal være, men har man et hus der er bygget inden dette er indført, eller har man bare andre behov end standardstørrelserne, vil det være en stor fordel at kunne få lavet glasarbejde der passer.

Spejle og indramning af billeder

De mindste ting en glarmester laver, er nok indramning af diverse billeder, spejle og lignende. Igen er det en stor fordel at få lavet en speciel ramme og tilhørende glas, hvis man skal have indrammet vigtige billeder der enten er større, eller i en særlig form. Det kunne eksempelvis være, at man gerne ville have billedet af børnene blæst op i stor størrelse og indrammet, eller det kan være man har en rigtig flot gammel ramme, hvor glasset er gået i stykker. I begge tilfælde er en glarmester det bedste bud, hvis du vil have et flot og professionelt resultat.

Glashylder, -borde og -trapper

Her er historien den samme; hvis udvalget i butikkerne ikke passer til det, du havde i tankerne, så er en glarmester guld værd. Har man særlig arkitektur der gør, at man har mange indhug i væggen, kan der sættes glashylder ind i disse, har man et særligt hjørne, hvor man gerne vil have et specialtilpasset glasbord, så kan dette ordnes hos en glarmester i eksempelvis Gentofte eller lige præcis dér, hvor du bor.

GLARMESTERVAD

Grusbakken 2

2820 Gentofte

Tlf: 70 20 24 34

 

Leave a Reply