Hvor mange gange årligt skal jeg besøge tandlægen?

Sandsynligvis skal du kun besøge din tandlæge en enkelt gang om året. Men så simpelt kan spørgsmålet ikke helt besvares, for hvor ofte du skal besøge din tandlæge, kommer i høj grad an på, hvem du er, og hvordan dine tænder er. Om du er mand eller kvinde, ung eller gammel, betyder ikke noget for svaret. Det er fuldstændig individuelt, hvor mange gange på et år, du bør aflægge din tandlæge et besøg. Men der er dog nogle retningslinjer og ting, du bør være opmærksom på. Dem vil vi, i samarbejde med den populære tandklinik Tandklinikken Stine Elkjær, gennemgå i det følgende.
Lad os starte med at slå fast, at det er en stor fejl at tro, at du ikke behøver gå til tandlægen, hvis du ikke har tandpine eller mærker smerter af nogen art. Det er faktisk en helt fejlagtig opfattelse, for både store og små huller være til stede i dine tænder i lang tid, før du selv bemærker dem overhovedet. Der er nemlig ingen sammenhæng mellem størrelsen af et hul og hvor store smerter, man måtte lide under. Én ting er dog sikkert: Jo længere du venter, og jo længere tid der går, før et hul bliver opdaget, jo dyrere og mere kompliceret bliver det at få det repareret. Derfor skal du også besøge din tandlæge med jævne mellemrum, selvom det ikke virker, som om der er noget galt med dine tænder. Det kan derfor være en god idé at vælge en tandlæge, som ligger tæt på, hvor man arbejder eller bor. Er det besværligt at komme til tandlægen, er der nemlig mange mennesker, som ikke får undersøgt deres tænder ofte nok. Bor du i på Vesterbro eller Frederiksberg kan det eksempelvis være belejligt at finde en troværdig tandlægeklinik tæt ved Forum. Det er naturligvis også vigtigt at huske, at du skal være særlig opmærksom, hvis du rent faktisk mærker smerter eller isninger i dine tænder. Særligt når du spiser søde eller sure sager, eller når tænderne udsættes for varme eller kulde. Ofte vil det være et tegn på, at du har fået et hul i tænderne.

 

Tandlæge Vesterbro
En anden fejlagtig opfattelse, som nogle utroligt nok stadig har, er, at det er ligegyldigt at sende sine børn til tandlægen. De skaber sig tit og har ikke lyst til at skulle til tandlægen, og nogle forældre lader dem slippe. Herregud, det drejer sig jo bare om et hul i en mælketand, og den bliver jo erstattet af en blivende tand på et tidspunkt, så det går vel også an med det? Det er meget forkert, og kan være katastrofalt for børnene! Mælketænderne har enorm betydning for kæbernes vækst, og det påvirker i høj grad pladsforholdene for de blivende tænder, når de bryder frem.
Så husk at sende dine børn til tandlægen. Som skrevet i indledningen, vil et enkelt årligt eftersyn i de flestes tilfælde være nok, men spørg din tandlæge og aftal med vedkommende, hvad der er en god strategi for dig.

 

Tandklinikken Stine Elkjær
Åboulevard 7
1635 København V
TLF: 3535 7568

Leave a Reply