Sådan finder du den helt rigtige psykolog

Der kan være mange grunde til, at man overvejer at søge hjælp hos en psykolog. Måske lider man af angst, af en spiseforstyrrelse, af dårligt selvværd, eller måske er man blot ked af livet. Ligegyldigt hvad årsagen er, er det vigtigt, at man tager sig selv og sine problemer seriøst. Ligesom alle andre mennesker, fortjener du at leve et lykkeligt liv, og tumler du med nogle problemer, som du ikke kan løse alene, er det en rigtig god idé at søge hjælp hos en professionel psykolog. I denne artikel vil vi derfor, i samarbejde med den anerkendte psykolog Vitha Weitemeyer fra Hellerup, give nogle tips til, hvordan man finder den helt rigtige psykolog.

 

psykologhjælp

 

Har psykologen de rette kompetencer?
Først og fremmest er det vigtigt, at man finder en psykolog, som har de rette kompetencer, således at man opnår den bedst mulige behandling. De fleste psykologer har eksempelvis ikke speciale inden for alle tænkelig områder, men vil oftest være specialiserede inden for nogle udvalgte problemstillinger. Derudover vil deres kompetencer også afhænge af, hvilke uddannelsesmæssige baggrunde de har. Før du vælger din psykolog, er det derfor vigtigt, at du sikrer dig, at den pågældende psykolog eksempelvis er specialist inden for behandling af angst, depression eller hvad du end måtte søge behandling for. På den måde kan du i langt højere grad være sikker på, at behandlingen får den ønskede effekt.

I langt de fleste tilfælde vil det være muligt at finde information om, hvilke områder psykologen er specialiseret inden for på deres hjemmeside. Hvis ikke dette er tilfældet anbefales det, at du ringer til klinikken og tager en snak med psykologen.

 

Find en psykolog tæt på hvor du bor

Det er de færreste patienter, som vil se resultater efter blot en session. For de fleste vedkommende vil det derimod være nødvendigt at gennemgå et kortere eller længere forløb alt efter problemets omfang. Det er ikke alle, som ønsker at skulle forklare sine klassekammerater eller kolleger, at man skal gå tidligt hjem, eftersom man skal til psykolog. Det kan derfor være en fordel at finde en psykolog, som er placeret tæt på, hvor man bor eller arbejder, eftersom dette gør det lettere og mindre tidskrævende at gennemgå behandlingsforløbet. Det betyder således, at hvis man eksempelvis arbejder i Hellerup, bør man finde en psykolog placeret nær Hellerup.

 

Hvor meget må det koste?
Der er mange mennesker, som fravælger at gå til psykolog, fordi de er bange for, at det koste alt for mange penge. Dette er dog ikke nødvendigvis tilfældet. Der er eksempelvis stor forskel på prisniveauet alt efter hvilken psykolog, man vælger at benytte sig af. Derudover er der også mulighed for at søge om en henvisning fra ens egen læge, hvorved der er mulighed for at få et tilskud til sin behandling.

Psykolog Vitha Weitemeyer
Buddingevej 306
2860 Søborg
Telefon: 60773814

Leave a Reply