Sådan vælger du det rette ridetøj

Når man ser film, hvori der bliver reddet, hvad enten det er en westernfilm eller en historisk film, så er ridning ofte den mest dramatiske form for transport. Problemet er, at de ofte giver et forkert billede af, hvilket udstyr man har behov for, når man ridder. I mange tilfælde vil en rytter kunne få seriøse skader eller i bedste fald sværere ved at ride med komfort, hvis det eksempel der bliver stillet i film, efterlignes. Din ridestil kan muligvis diktere hvilket tøj, der er passende for dig.

Valg af bukser

I mange film har rytterne jeans på. Her er det vigtigt at understrege, at de bukser du vælger skal sidde stramt, således at de ikke bliver revet eller giver dig hudafskrapninger, når de gnider op ad benet. Som regel benyttes ridebukser af mærket Animo, der producerer bukser til alle rideformål og med alle typer design. En anden mulighed er lædderbukser i form af såkaldte “chaps” som kun dækker det yderste af benet. Disse er gode, fordi de er stærke og beskytter mod ting du muligvis kan ride ind i, såsom buske. Andre typer bukser kan også bruges, så længe de er tætsiddende og lavet af kraftigt stof.

jagtudstyr

Valg af trøje eller jakke

Til overkroppen er det normalt at vælge en langærmet trøje som kan skærme rytteren for solens stråler og beskytte huden, i tilfælde af at man rider ind i et træ eller falder af hesten. I de koldere måneder kan det være passende med en jakke, så længe denne sidder tæt og ikke har elementer som svinger løst eller kan sætte sig fast i ting man ridder forbi. Selvfølgelig er det også vigtigt, at rytteren stadig har fri bevægelse i det tøj der vælges.

Valg af fodtøj

Fodtøj er et af de steder, hvor det er rigtig vigtigt at finde et par rigtig gode støvler. Prisen på disse kan godt være rigtig høj, men prisen for et par støvler som ikke passer, kan være en hjerneskade eller værre, så det er bestemt værd at investere i. Når man kigger efter støvler skal man sikre sig, at der er en markant hæl på den. Hælen sikrer at foden ikke glider igennem stigbøjlen, hvorved foden eller benet kan komme til at sidde fast. I dette tilfælde vil det næsten altid være en katastrofe at falde af. Der findes adskillige mærker af ridestøvler – lige fra de klassiske allround støvler fra Cavallo til de eksklusive De Niro ridestøvler. Der er altså lidt for enhver smag.

Valg af hjelm

Det samme gælder hjelmen. Hjelmen skal være godkendt og må ikke bruges, hvis den allerede har været i et fald.

For at finde udstyr af høj kvalitet, kan det være en god idé at rådføre sig blandt erfarne ryttere, der kan anbefale både mærker og forhandlere. Nettet har mange specialister, der kan hjælpe, og for eksempel kan Lundemøllen tilbyde ride- og sikkerhedsudstyr, der giver dig det bedste udgangspunkt for at blive en dygtig rytter.

 

Lundemøllen
Fuglebjerglundvej 7
4250 Fuglebjerg
Tlf: 55 46 1344

 

Leave a Reply