Supplement til kiropraktorbehandlingen

Når vi har ondt i ryggen, armene eller benene – altså når vi har ondt i led, muskler og sener – er det en kiropraktor, vi har brug fortæller den populære kiropraktor på Nørrebro i København. Det er netop kroppens muskler og skelet, som kiropraktoren er specialist i.

afspænding

Kiropraktorens behandlinger
Kiropraktoren bruger flere forskellige behandlingsformer, blandt andet den såkaldte manipulationsbehandling, hvor han eller hun retter på funktionen i et led. Det giver en karakteristisk lyd – som et knæk eller et klik. Derudover benytter kiropraktoren sig blandt andet af manuel behandling og bløddelsbehandling.

En behandling hos kiropraktoren vil altid blive suppleret af rådgivning og information. Det er vigtigt at behandle den aktuelle skade, men mindst lige så vigtigt at forebygge, at skaden opstår igen. Forskellige øvelser og en plan for træning eller genoptræning vil derfor ofte indgå i den mere langsigtede behandlingsplan.

Træning og genoptræning
Når du går til kiropraktor, vil du typisk få nogle øvelser, som du kan lave derhjemme. Alt efter den aktuelle skade vil du måske også få forslag til en mere omfattende træning. Det kan enten være træning, som du selv kan lave derhjemme eller et andet sted, eller det kan være træning i kiropraktorklinikkens træningslokaler. Mange klinikker har mindre hold, som du kan deltage på.

På kiropraktorklinikker med holdtræning er det specialuddannet personale, der står klar med den rigtige træning og vejledning. Det vil ofte være fysioterapeuter, der står for den fysiske træning. Og holdtræningen er ofte specialiseret omkring specifikke fokuspunkter. Det kan være træning med fokus på kondition, stabilitet, koordination eller noget helt andet.

Fysioterapi og massage
Mange kiropraktorklinikker tilbyder altså træning som supplement til den almindelige kiropraktiske behandling. Og derudover har mange klinikker også en fysioterapeut og måske en massør ansat.

Det er kiropraktoren, der foretager den første undersøgelse og stiller diagnosen. Og typisk vil du få et par behandlinger hos kiropraktoren. Men derefter kan kiropraktoren skønne, at du vil have gavn af at få behandlinger hos fysioterapeuten eller massøren.

Det vil typisk være i tilfælde, der handler om spændinger i muskulaturen. Her er der altså tale om bløddelsbehandling – og det er et af fysioterapeutens kerneområder. I andre tilfælde kan det være mest hensigtsmæssigt at få nogle behandlinger hos en massør.

Selvom du får behandlinger hos klinikkens fysioterapeut og massør, vil du stadig blive fulgt tæt af kiropraktoren, der har det samlede ansvar for din behandling. Men det er bestemt en fordel at benytte sig af de forskellige kompetencer, der er i huset – og som alle arbejder mod samme mål: at du bliver fri for skader og smerter, både nu og i fremtiden.

Nørrebro Kiropraktisk Klinik
Nordre Fasanvej 224
2200 København N
38 33 03 36

Tags: ,

Leave a Reply