Trænger du til nye farver?

Er dit liv et andet end det var, da du flyttede ind og malede hele lejligheden blå? Eller er den hvide farve simpelthen blevet for kedelig? Eller skal du flytte og begynde forfra i en ny lejlighed? Så er det måske tid til at få nye farver på hjemmet. En omgang maling kan ikke alene signalere en ny start eller få den gamle lejlighed til at vise sig fra sin bedste side, det kan også give dit hjem et helt nyt udtryk, der passer bedre til dig. De grundige malere fra Østerbro guider i dette indlæg til, hvordan du finder de bedste farver til dit nye hjem.

farveplanlægning_maler

Hvem skal svinge penslen?
En maleropgave kan være alt fra en ukompliceret væg til et omfattende restaureringsarbejde. Derfor er der også enormt stor forskel på, hvad en maleropgave vil kræve af den, der skal male. Ofte vil det være en god ide at spørge en professionel til råds, inden du kaster dig ud i et projekt. Det gælder selvfølgelig i højere eller mindre grad, alt efter om du for eksempel skal have malet en enkelt væg i gangen eller hele huset skal have en omgang. Det er en god ide at overveje økonomien i en maleropgave inden du begynder. For selvom du sparer arbejdslønnen, hvis du selv svinger penslen, kan det tage længere tid og ende med ekstraomkostninger, hvis ikke du har helt styr på, hvad der skal males oven på hvad og den slags. En maler vil ofte også kunne få billigere maling end du selv kan og kunne rådgive dig i valget af den rigtige maling.

Hvilken farve skal du vælge?
Inden du vælger farve er det en god ide, at gøre dig klart, hvad du egentlig skal male. Er der tale om en væg i et opholdsrum, en hel lejlighed eller måske endda det udendørs træværk på dit hus? Et rum (eller en bygnings) funktion og placering skal nemlig helst tænkes ind i farvevalget. For eksempel er det en god ide at vælge en mere rolig og neutral farve til et soveværelse. Visse farver og mønstre kan også give dit rum et helt andet udtryk. Mørke farver vil ofte få et rumpe til at se mindre ud, mens lyse farver har en forstørrende effekt. Skal du male dit hus udendørs, skal du huske at tjekke om der er en lokalplan eller andre lokale regler, der skal tages hensyn til.

Spørg til råds om malingstyper
Når du har valgt en farve, er det vigtigt, at finde den bedst egnede malingstype. En væg i stuen og et kældergulv kræver for eksempel helt forskellige egenskaber af malingen. En professionel maler vil kunne hjælpe med råd og vejledning, og du vil ofte også kunne finde information på producentens hjemmeside.

Malerfirmaet Sommerlund Aps
Livjægergade 33
2100 København Ø
Telefon: 20 16 17 86

Leave a Reply