Udskiftning af kobling af erfaren mekaniker

Kobl ud

Skal du have skiftet kobling? Hos K2 Biler er vi eksperter i at udskifte kobling uanset mærke og model. Hvis du er usikker på, hvornår det er tid til at skifte kobling, kan vi også hjælpe dig med at afgøre det. Vi kender og har erfaring med alle gængse bilmærker, så vi ved, hvornår og hvordan det skal gøre.

At skifte kobling på en bil er ikke bare noget, som man lige kan gøre i carporten. For det første er en bils gearkasse meget tung, så den er ikke nem at håndtere. For det andet er det en udfordring at afkoble motorkassen, idet man fjerner dens støtte, inden koblingssættet monteres. Flere forbindelser skal afbrydes, og centrering af lejet på kardanakslen er kritisk.

Udskiftning af kobling

Mekaniker som er i fuld gang med at service en bil

 

Et koblingssæt består af koblingsmekanismen, dens plade og lejet, som arbejder sammen med motorens svinghjul. Hvis svinghjulet udskiftes, skal koblingen også udskiftes, så de fortsat kan arbejde perfekt sammen. Tidspunkt for udskiftning af kobling afhænger af bilmærket, men generelt set er det tid til at udskifte koblingen, når du kan mærke, at det bliver vanskeligt at skifte gear. Som alle andre mekaniske dele slides kobingen over tid.

En yderligere komplikation ved udskiftning af kobling er, at bilen skal løftes, så hjulene kan tages af. Ledninger og konnektorerne skal derpå afbrydes, ligesom transmissionen, dens følere og understøtningen afkobles. Man bør desuden også afbryde starteren. Når gearkassen fjernes fra understøtningen, bør motoren være understøttet. Det betyder, at der skal fjernes rigtig mange skruer, for at få adgang til mekanismen og lejet, som også skal fjernes. Hvis man ikke selv ejer en universalanordning til centrering, skal man sørge for at have en, der passer perfekt til ens sæt, og de sælges ikke altid sammen. Når du samler delene, skal du sørge for at anvende centreringsanordningen, så du positionerer lejet korrekt på kardanakslen. Du skal også huske at smøre den, inden den installeres.

Når der er så mange dele, som skal skilles ad, er der selvfølgelig mange ting, der kan gå galt, når delene skal samles igen. Af samme årsag er det en god idé at lade et professionelt værksted som K2 Biler udskifte koblingen for dig. Vores erfarne mekanikere har mange års ekspertise og det rette værktøj til rådighed. Vi er medlem af AutoPartner, som er din garanti for, at du får en problemfri udskiftning af din kobling. Herudover tilbyder vi dig at udskifte din kobling til en særdeles konkurrencedygtig pris.

K2 Biler

Ledøjetoften 20

2765 Smørum

Tlf.: 26 70 09 84

Leave a Reply