VVS-arbejde i København – gulvvarme

Der er mange elementer at forholde sig til, når man skal overveje fordele og ulemper i forhold til gulvvarme. Skal det være baseret på elvarme, eller skal det være vandbaseret gulvvarme tilsluttet via fjernvarmen? Skal det være i alle rum eller kun nogle? Der er således mange elementer at overveje, hvorfor de fleste vil anse det som en stor hjælp, at få hjælp fra en dygtig VVS’er placeret i København, som har mange års erfaring. På den måde vil du kunne føle dig tryg ved, at de rigtige valg bliver truffet.

Hvem har ikke prøvet at være på et badeværelse med gulvvarme – skønt for fødderne og for velværet i det hele taget. Samtidig har gulvvarme i badeværelset den fordel, at varmen fra gulvet får vandet til at fordampe, så gulvet hurtigt vil føles tørt igen, selv det lige har været dyngvådt.

Der er mange gode grunde til at overveje at gå over til gulvvarme i stedet for at have de traditionelle radiatorer rundt omkring i rummene. En helt indlysende grund er, at det giver dig og din familie en langt større frihed i forhold til møblering af de forskellige rum. På den måde kan pladsen udnyttes langt bedre, da du ikke længere behøver at møblere ”uden om” dine radiatorer, men i stedet kan møblere ”oven på” dem i stedet.

VVS - gulvvarme

Samtidig har gulvvarmen den fordel, at varmen bliver fordelt jævnt i hele rummet i stedet for at være varmest ved varmekilden og koldere langt fra den. Og ikke mindst – så kommer du og din familie ikke længere til at opleve fodkolde rum, hvor det kan være svært at holde varmen. Undersøgelser har vist, at den svage temperaturforskel, der bliver mellem varmen ved fødderne og varmen omkring hovedet øger velbehaget, da det giver en behagelig følelse af at kunne holde varmen.

I dag vælger mange at have enten flise-, klinke- eller trægulve i stedet for at have gulve med tæpper. Gulvvarme matcher rigtig godt flise,- klinke- og trægulve, da varmen fra gulvet føles behageligt mod fødderne, når man bevæger sig rundt på gulvet. Derfor giver det god mening at tænker i gulvvarme i forbindelse med forbedring af boligen. Samtidig er der ikke meget vedligehold i forbindelse med gulvvarme, når det først er installeret.

Gulvvarme er nemlig også en fordel i forhold til indeklimaet. Det skyldes dels, at det er nemmere at komme til at gøre rent rundt i krogene, når du ikke lige skal omkring radiatoren, hvor der nemt kan gemme sig støv ind mod væggen og hvor radiatoren er monteret osv. Samtidig er der mindre støv i luften med gulvvarme, idet der blandes mindre støv rundt i rummet i kraft af den store opvarmede overflade, der kommer, ved gulvvarme. Så for folk med tendens til astma eller allergi, er det også værd at overveje gulvvarme af disse årsager.

Alt i alt er der rigtig mange fordele ved gulvvarme. Ikke mindst er der også den fordel, at det kan gøre, at der kan spares på varmeregningen. Der sker nemlig det, at det ikke kræver helt så høj rumtemperatur, når varmen kommer fra gulvvarme.

Husk at tage en proffesionel VVS’er fra København med på råd omkring de tekniske installationer. På den måde sikrer du at alt bliver udført, som det skal, samt at de endelige resultater er som forventet.

VVS i København
Kompagnistræde 33
1208 København K
Tlf.: 70 87 42 60

 

Leave a Reply